Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، چند ساعت بعد از خبر توقیف نمایش «شب شک» خبری مبنی بر توقیف یک نمایش دیگر این بار در کرمانشاه منتشر شد. نمایش «و چند داستان دیگر» نوشته پیام لاریان قرار بود با کارگردانی زهرا طیوری از روز پنجشنبه دوم تیر ماه اجرای خود را در سالن انتظار پلاتوی کارگاه نمایش کرمانشاه آغاز کند، اما کارگردان این نمایش اعلام کرد صبح روز اجرا به گروه اجرایی گفته شده که اجرای این نمایش منتفی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه اظهارات مقامات اداری و تهیه کننده و کارگردان این نمایش به نقل از خبرگزاری‌ها آمده است:

طیوری، کارگردان، درباره وضعیتی که برای اجرای نمایشش پیش آمده است، به ایسنا توضیح داده است: «حدود ۸ ماه پیش نمایشنامه «و چند داستان دیگر» را برای دریافت مجوز به شورای نظارت و ارزشیابی اداره ارشاد کرمانشاه ارائه کردم که این نمایشنامه با یکی دو اصلاحیه جزیی مجوز گرفت و بعد از آن هم بازبینی کار را سپری کردیم که باز هم با یک اصلاحیه مجوز کتبی گرفتیم همه اصلاحیه‌های متن و اجرا را اعمال کردیم. قرار بود نمایش ما ۲ تا ۱۷ تیر ماه اجرا شود ولی صبح روز افتتاحیه به ما اعلام شد که کارمان اجازه اجرا ندارد.»

این کارگردان گفته ۸ ماه برای آماده‌سازی این نمایش وقت گذاشته است و با این حال دو سه روز پیش از افتتاحیه نمایش و با وجود مجوز رسمی شورا، رییس شورای نظارت و ارزشیابی اداره کل ارشاد کرمانشاه اعلام کردند باید دوباره نمایش را بازبینی کنند. او توضیح داده است: «در آغاز مخالفت کردم چون نمایش ما مجوز داشت، ولی گفتند این بازبینی مجدد به اصرار  مدیر کل ارشاد انجام خواهد شد و از آنجاکه نمی‌خواستم کارم دچار مشکل شود و تلاش‌های اعضای گروه هدر رود، به ناچار پذیرفتم. به ویژه این که تبلیغات زیادی انجام داده بودیم. چند بیلبورد شهری گرفته بودیم. پوستر و بنر منتشر کرده بودیم و همه چیز برای شروع اجرا مهیا بود.»

طیوری می گوید: «بعد از بازبینی دوباره هم، با یک اصلاحیه کار را پذیرفتند، اما درست صبح روز افتتاحیه نمایش اعلام کردند که اجرای نمایش منتفی شده است. به همین دلیل به دفتر مدیر کل مراجعه کردم و متوجه شدم می‌خواهند مجوز ما را لغو کنند. در این میان مدیر کل می‌گوید ما اجرا را ندیده‌ایم و تعطیلی آن به دستور شورای نظارت بوده است و شواری نظارت هم می‌گوید به اصرار مدیر کل چنین کرده است. یعنی هیچ کس مسئولیت این مساله را بر عهده نمی‌گیرد. ضمن اینکه طبیعتا هیچ کس هم نامه مکتوبی مبنی بر تعطیلی اجرای این نمایش نمی‌دهد.»

او در باره آنچه علت توقف یا توقیف اجرای آنها بوده، گفته است: «به ما گفته‌اند با محتوای نمایشنامه که درباره آسیب‌شناسی خشونت‌های خانگی است، مشکل دارند. در حالیکه متن این نمایش را شهریور سال ۱۴۰۰ ارائه دادم و بعد از آن هم بازبینی کار انجام شد و مشخص بود که محتوای کار چیست و اگر با آن مشکل داشتند همان زمان نباید به ما مجوز می‌دادند نه اینکه بعد از ۸ ماه تمرین و کلی هزینه برای آماده‌سازی نمایش و تبلیغات در آستانه اجرا، جلوی کارمان را بگیرند.این نمایشنامه در جشنواره تئاتر فجر برگزیده شده است. با کارگردانی خود پیام لاریان در تهران اجرا شده و در اصفهان هم روی صحنه رفته است ولی حالا اجازه اجرا ندارد.»

این کارگردان در توضیحاتش گفته فعلا به تهران آمده‌ و از شورای نظارت کرمانشاه شکایت کرده‌ است.

«هواس پلوک» رئیس شورای ارزشیابی و نظارت استان کرمانشاه اما در باره این توقیف به ایلنا گفته است: «ما پنجم تیر جلسه‌ای در این‌باره گذاشتیم و مشکل قرار است در همین هفته برطرف شود و برای همین بهتر است موضوع رسانه‌ای نشود. اما قرار نیست درباره این مشکل توضیحی بدهم چون محرمانه است.به خودشان توضیح دادیم و کاملا در جریان هستند. این‌ها فرافکنی‌های گروهی خودشان است و می‌دانند که چرا گفته‌ایم فعلا اجرا نکنید تا مشکل کار برطرف شود. انشالله قرار است مشکل حل شود و از عزیزان خواهش می‌کنم آرامش خودشان را حفظ کنند چون هرچه این مساله بیشتر به‌هم خورده شود برای گروه بیشتر مساله درست می‌شود.»

پلوک مسئله جالبی را در باره علت این توقیف اعلام کرده است: «از داخل گروه خودشان عده‌ای به اداره ارشاد مراجعه کرده و مسائلی را اعلام و اعتراض کرده‌اند اگرنه شورای نظارت به آن‌ها مجوز داده و اداره ارشاد هم تائید کرده است. کسی خارج از گروه خودشان، معترض اجرا نبوده. این اعتراض هم به دلیل «مسائل محتوایی و تکنیک کار» بوده است.»

او در توضیح این که نمایشنامه قبلا در تهران و شهرهای دیگر اجرا رفته است و چه مشکل محتوایی باعث شده اجازه اجرا در کرمانشاه را نداشته باشد، گفته است: «هر نمایشنامه‌ای ممکن است در منطقه‌ای مجوز اجرا بگیرد و در منطقه دیگری از کشور نه. برای صدور مجوز، بافت فرهنگی و اجتماعی و فکری شهر و مردم را در نظر می‌گیرند که آیا می‌توانند با این نوع متون ارتباطی بگیرند یا نه. اینکه نمایشنامه‌ای در تهران اجرا شود،‌ شرط کافی برای اینکه در کرمانشاه هم اجرا شود، نیست. کمااینکه برعکس این قضیه هم رخ داده؛ نمایشنامه‌ای که ۱۰ سال است در تهران مجوز اجرا نداشته، در کرمانشاه روی صحنه رفته است.»

اما تهیه کننده کار هم به ایلنا از هزینه ۴۰ میلیونی که برای آماده کردن این نمایش کرده گفته و توضیح داده: «ساعت هفت و نیم صبح روز اول اجرا یعنی دوم تیرماه که قرار بود غروبش روی صحنه برویم، نگهبان سالن انتظار با دستیار کارگردان تماس گرفت و گفت «به من گفته‌اند پوسترها و بنرها را از سالن بردارم چون اجازه اجرا نخواهید داشت.

بلافاصله بعد از این اتفاق به اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمانشاه مراجعه کردیم و دلیل را جویا شدیم اما هیچ‌کسی پاسخ‌گوی ما نبود و مدام ما را از بخشی به بخش دیگر پاس‌کاری می‌کردند؛ شورای نظارت می‌گفت رئیس اداره‌کل ارشاد به ما این دستور را داده و ایشان می‌گفت تصمیم شورای نظارت بوده. یعنی گردن هم‌دیگر می‌انداختند و هیچ پاسخ روشنی به ما ندادند.»

فاطمه اسدی می‌گوید که هنوز علت توقیف را به روشنی به گروه اعلام نکرده‌اند: «علت لغو مجوز را از روز پنجشنبه (پنجم تیر) که پیگیر بوده‌ایم تا امروز به ما اعلام نکرده‌اند و حتی اجازه ورود به سالن را هم نمی‌دهند. آنچه به صورت شفاهی از گوشه و کنار و نه از طریق منابع رسمی شنیده‌ایم این است که علت توقیف نمایش، «مشکل محتوایی» بوده است. حالا سوال ما این است که آیا در بازخوانی متن متوجه مشکل محتوایی نشده بودند؟ در بازبینی چطور؟»

او در باره مشکل محتوایی که مطرح شده هم گفته است: «حتی اگر هم متن مشکلی داشت، طبق آئین‌نامه خود ارشاد برای صدور حکم توقیف یک نمایش باید اول آن نمایش اجرا برود و بعد اگر آنچه روی صحنه برده‌اید با نسخه بازبینی شده تفاوتی داشته باشد به شما تذکر می‌دهند و اگر به تذکر عمل نکنید، آن زمان اجازه توقیف دارند. اما نمایش ما پیش از اجرا توقیف شد که بخواهد مغایرتی دیده شود یا حتی تذکری به ما ندادند.»

کد خبر 686339 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها مميزى - سانسور نمایش تئاتر

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: نمایش تئاتر مشکل محتوایی اداره ارشاد شورای نظارت اجازه اجرا روی صحنه مدیر کل صبح روز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۴۰۷۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گشت ارشاد مدیران بدون اغماض در دولت مردمی اجرا شده است

به گزارش قدس آنلاین، حجت‌الاسلام حسن درویشیان در نشست شورای اداری استان تهران که با حضور وزیر کشور و استاندار تهران در محل تالار آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران برگزار شد با اشاره به ابلاغ اصول ۱۲گانه رئیس جمهور در پیشگیری و مبارزه با فساد، به تشریح گشت ارشاد مدیران پرداخت و گفت: شفافیت، جلوگیری از تعارض منافع، شایسته گزینی، تسهیل در انجام امور، شناسایی بسترها و گلوگاه های فساد و مبارزه قاطع با فساد مورد تاکید دولت مردمی است و برای اجرای آن با کسی تعارف نداریم.

وی افزود: برای جذب و تقویت مشارکت مردمی که مورد تاکید معظم رهبری در شعار امسال نیز قرار گرفته است، نیازمند تسهیل در مسیر سرمایه‌گذاری و راه اندازی کسب و کار بخش خصوصی هستیم. به طور مثال اقدام وزارت اقتصاد در حذف امضاهای طلایی در این دولت می‌تواند نمونه برجسته‌ای از این اقدام باشد و همه دستگاه‌های اجرایی هم در این مسیر هستند.

رئیس دفتر بازرسی ویژه رییس‌جمهور در ادامه ضرورت نظارت در کشور را مورد تاکید قرار داد و گفت: اگر بهترین قانون را داشته باشیم و بهترین برنامه را هم تدوین کنیم اما به نظارت آن‌طور که باید توجه نکنیم، قطعا با مشکل مواجه خواهیم بود. نظارت به معنی عدم اعتماد به مدیران نیست و معتقدم مدیران اجرایی کشور، سرمایه معنوی و پشتوانه نظام هستند. مهمترین راه صیانت از مدیر، نظارت و نگهداری اوست. بسیاری از مدیرانی که پرونده‌ای برای آنها در محاکم تشکیل شده، به دلیل عدم نظارت بر زیرمجموعه یا عدم اطلاع کافی از قوانین و آئین نامه ها دچار مشکل شده اند.

درویشیان با بیان اینکه در اصول ۱۲گانه ضدفساد آیت‌الله رئیسی، هیچ خط قرمزی نداریم، تصریح کرد: رئیس جمهور فرمودند نباید هیچ حدود و ملاحضه ای در برخورد با فساد باشد، پس بازرسی و نظارت در همه سطوح و همه زمان ها جاری است. البته رد نمی‌کنم که گاهی ممکن است مدیری تحت فشار سیاسی یا غیرسیاسی باشد اما موظف است از مسیر حق و قانون خارج نشود و از توصیه‌ها تاثیر نپذیرد؛ گشت ارشاد مدیران با جدیت و بدون اغماض در دولت مردمی اجرا شده است

وی با ذکر تعبیر رهبری از مبارزه با فساد در دستگاه اجرایی، اظهار کرد: ایستادگی در برابر اژدهای هفت سر به فرموده رهبر معظم انقلاب، ممکن است باعث تبعاتی شود اما باید مقاومت کرد. ما هم پشتیبان چنین مدیرانی هستیم، به طور مثال مدیر منابع طبیعی یکی از شهرستان های شمالی به دلیل اجرای قانون با فشارهای افراد سیاسی و دستور مدیر استانی عزل شده بود، ولی به این نوع برکناری ورود کردیم و مدیر شجاع مذکور را به جایگاه قبلی در همان شهر بازگرداندیم. حتی اصرار مدیرکل استان مبنی بر ارتقای او را رد کردیم و گفتیم باید به همان اداره شهرستان برگردد تا همگان، جدیت دولت در حمایت از مبارزان با فساد را ببینند و درس عبرت شود.

نماینده ویژه رئیس‌جمهور در امر مبارزه با فساد خطاب به مدیران اجرایی استان تهران، توجه آنها را به نامه امیرالمؤمنین(ع) به مالک اشتر معطوف کرد و گفت: حضرت که به رئوفیت و گذشت زبانزد بودند، فرمودند "مفسدان را نقره داغ و خادمان را حمایت و تشویق کن" این رویه نصب العین دولت خدمتگزار سیزدهم است.

درویشیان در بخش بعدی سخنرانی خود به مسائل اصلی و محوری استان تهران پرداخت و اظهار کرد: اجرای قانون هوای پاک در تهران حیاتی است و دستور ویژه رییس‌جمهور برای پیگیری هوای پاک، دغدغه ملی است و فقط استانداری مسوول آن نیست و همه دستگاه ها باید پای کار باشند.

حاشیه نشینی در کنار تقاضای فراوان برای سکونت موقت در مناطق خوش آب و هوای اطراف تهران و استان های همجوار شمالی و تفرج‌گاه‌های خصوصی باعث افزایش قیمت زمین و وقوع بزه‌های مختلف از جمله کلاهبرداری در معاملات و تغییر کاربری باغات و مزارع کشاورزی شده است، درویشیان با طرح این موارد، گفت: عدم توجه به حریم جاده و بستر رودخانه‌ها و تصرفات غیرقانونی باید متوقف و با جزای سنگین مواجه شود. اصلاح مرز تقسیمات کشوری و تعیین مرز شهرستان های تهران، ایمنی بازار تهران با قدمت تاریخی و اهمیت اقتصادی، و توجه به مقوله آموزش در ارتقا سلامت نظام اداری هم از دیگر سرفصل های مهم استان است که باید به آن اهتمام ورزید.

رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیس‌جمهور در پایان توصیه‌ای به مدیران استان تهران کرد و گفت: به اسناد بالادستی توجه کنید، آنها را مطالعه کنید. از جمله اصول یاری رسان به مدیران در موفقیت همین اصل مهم است. از نگاه بخشی و جزیی و آلوده به سیاست و برخورد حزبی دوری کنید. شما مکلف به اجرای سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری هستید و نباید تحت تاثیر جریانات سیاسی باشید.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • قهر زرگران از تهران تا شیراز و تبریز و اصفهان؛ چرا راسته طلا فروشان بازار‌ها تعطیل شد؟
  • قهر زرگران از تهران تا شیراز و تبریز و اصفهان؛ چرا راسته طلا فروشان بازارها تعطیل شد؟
  • طرز تهیه دسر شکلاتی رژیمی، با خیال راحت دسر بخورید!
  • ۳۳۰ عنوان برنامه طی هفته بسیج سال جاری در کرمانشاه اجرا می‌شود
  • آموزش روز دوم، طرز تهیه مرغ خیارشوری
  • درویشیان: گشت ارشاد مدیران با جدیت اجرا شده است
  • گشت ارشاد مدیران بدون اغماض در دولت مردمی اجرا شده است
  • فوت‌وفن تهیه دلمه برگ مو / ترکیب سبزی دلمه برگ مو؛ برای نرم و ترد شدن برگ‌های مو چه کنیم؟
  • داستان پیچیده بازگشت گل‌محمدی؛ مجوز تا پایان فصل صادر نمی‌شود؟!
  • داستان پیچیده بازگشت یحیی گل‌محمدی؛ مجوز تا پایان فصل صادر نمی‌شود؟!